×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noren vertrouwen hun koning het meest

  Eerlijk, oprecht en zonder verborgen agenda

  Noren vertrouwen hun koning het meest

  Er is niemand die de Noren zoveel vertrouwen als koning Harald. Dat blijkt uit de jaarlijkse TNS Gallup peiling waarin wordt gevraagd in welke man en vrouw de Noren het meeste vertrouwen hebben. De koning, die dit jaar zijn zilveren regeringsjubileum viert, finishte op de eerste plaats. Dat meldt de Noorse tv-zender TV2.


  Hij wordt als 'eerlijk en oprecht' beschouwd, heeft het goede met de mensen voor, spreekt de waarheid en heeft geen verborgen agenda, zo noteerden de onderzoekers die deze peiling al vijf jaar houden. Maar dat was niet alles want koningin Sonja bleek om dezelfde redenen de vrouw die de Noren het meest vertrouwen.

  De koninklijke familie deed het verder ook goed in het onderzoek. Kroonprins Haakon stond derde, na voormalig premier Kåre Willoch en Haakons echtgenote kroonprinses Mette-Marit was bij de vrouwen elfde.

  10 mei 2016 - 16:58