×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse royals genieten van vaartocht op koninklijk jacht

  Noorse royals genieten van vaartocht op koninklijk jacht

  De Noorse koninklijke familie geniet deze week aan boord van het koningsschip 'Norge' van het natuurschoon rond Svalbard, het vroegere Spitsbergen. Dat heeft de paleiswoordvoerder bevestigd. De vaartocht gaat vooraf aan een officieel bezoek aan de Arctische eilandgroep op donderdag.


  In de hoofdplaats Longyearbyen worden dan het Universiteitscentrum (UNIS) en het Svalbard museum bezocht door koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit en prinses Märtha Louise. Mogelijk dat ook een aantal van de ook aan boord aanwezige kleinkinderen van de koning meekomt.

  Het Universiteitscentrum dat zich richt op studies van het poolgebied, viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Er zijn zo'n 690 studenten op UNIS, waarvan bijna tien procent uit Nederland. Aan het begin van studie of onderzoek moeten de studenten eerst leren om te gaan met een geweer, om in geval van nood de op Spitsbergen aanwezige ijsberen op afstand te houden.

  In het Svalbard museum, dat in 2006 door het koningspaar werd geopend, gaat de aandacht donderdag uit naar de walvisvaart die lang de basis vormde van de economie van dit onherbergzame en doorgaans ijskoude gebied.

  7 augustus 2018 - 15:35