Noorse royals bellen met kerkelijke hulporganisatie

Kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit bedankten de vrijwilligers van Kirkens Bymisjon uitvoerig voor hun inzet. ‘‘Jullie hebben alle reden om trots te zijn op het werk dat jullie doen,’’ zei Mette-Marit. Ze spraken met medewerkers van de kerkelijke hulporganisatie in een videogesprek. Het paar werd op de hoogte gesteld van hun werkzaamheden door secretaris-generaal Adelheid Firing Hyambsal. De organisatie is in maar liefst 50 steden vertegenwoordigd.

Het werk van Kirkens Bymisjon is juist nu heel erg belangrijk. De organisatie is te vergelijken met het Leger des Heils. Ze bieden hulp aan mensen in samenleving die het moeilijk hebben, zoals daklozen, prostituees en eenzame ouderen. Het koningspaar sprak lof uit over de vrijwilligers en het personeel voor de manier waarop ze zijn ingesprongen op de situatie met het corona.

‘‘Jullie werk is heel belangrijk, zeker in deze tijden,’’ zei Haakon. De hulporganisatie heeft veel digitaal contact met eenzame mensen en mensen in nood. Ook rijdt er een speciale bakfiets rond in steden als Oslo, waarbij daklozen eten kunnen krijgen.

Lees ook:

Koningsdag is dit jaar dan wel afgelast vanwege het coronavirus, maar de NOS laat de verjaardag van de koning niet ongemerkt voorbijgaan. Op 27 april wordt er in anderhalf uur tijd aandacht besteed aan de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen.

Koningsdag 2020 via de buis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen