×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse kroonprins Haakon doet bekentenis

  ‘Ik heb nooit de Olympische vlam aangestoken’

  Noorse kroonprins Haakon doet bekentenis

  Een opmerkelijke bekentenis van de Noorse kroonprins Haakon voor de Noorse televisiezender TV 2 vanuit Sotsji. Haakon onthulde dat hij nooit de olympische vlam heeft aangestoken bij de Winterspelen in Lillehammer in 1994. Hij deed maar alsof, als onderdeel van de choreografie van de openingsceremonie met trollen en andere fantasiefiguren.


  De vlam werd aangestoken middels een druk op de knop, en Haakon acteerde. Dat was geen sinecure, aldus de kroonprins die sinds maandag als toeschouwer en supporter aanwezig is bij de Olympische Winterspelen in Sotsji. Hij had geoefend met de muziek en wachtte op het juiste signaal om de fakkel met het olympisch vuur bij de schaal te houden waar het vuur tijdens de Spelen zou branden.

  ‘Alleen, de muziek was veranderd en ik wist niet of ik goed zou uitkomen’, vertelde Haakon. Veel maakte het niet, zo moest hij toegeven. Uiteindelijk werd het vuur door een technicus aangestoken en niet door de kroonprins. Dat Haakon herinneringen ophaalde aan de succesvolle Spelen van 1994 kwam omdat hij woensdag aanwezig was bij een presentatie voor de Jeugd Olympische Spelen die in 2016 in Lillehammer gehouden zullen worden.

  13 februari 2014 - 10:16