Noorse kroonprins Haakon doet bekentenis

Een opmerkelijke bekentenis van de Noorse kroonprins Haakon voor de Noorse televisiezender TV 2 vanuit Sotsji. Haakon onthulde dat hij nooit de olympische vlam heeft aangestoken bij de Winterspelen in Lillehammer in 1994. Hij deed maar alsof, als onderdeel van de choreografie van de openingsceremonie met trollen en andere fantasiefiguren.

De vlam werd aangestoken middels een druk op de knop, en Haakon acteerde. Dat was geen sinecure, aldus de kroonprins die sinds maandag als toeschouwer en supporter aanwezig is bij de Olympische Winterspelen in Sotsji. Hij had geoefend met de muziek en wachtte op het juiste signaal om de fakkel met het olympisch vuur bij de schaal te houden waar het vuur tijdens de Spelen zou branden.

‘Alleen, de muziek was veranderd en ik wist niet of ik goed zou uitkomen’, vertelde Haakon. Veel maakte het niet, zo moest hij toegeven. Uiteindelijk werd het vuur door een technicus aangestoken en niet door de kroonprins. Dat Haakon herinneringen ophaalde aan de succesvolle Spelen van 1994 kwam omdat hij woensdag aanwezig was bij een presentatie voor de Jeugd Olympische Spelen die in 2016 in Lillehammer gehouden zullen worden.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen