×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse koninklijke famille kijkt uit naar confirmatie

  Prinses Ingrid Alexandra wordt zaterdag geconfirmeerd

  Noorse koninklijke famille kijkt uit naar confirmatie

  Voor de Noorse prinses Ingrid Alexandra is zaterdag een bijzondere dag. De 15-jarige dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit wordt dan geconfirmeerd als lid van de lutherse staatskerk. Zoals gebruikelijk een groot familiefeest waar veel koninklijke gasten uit Noorwegen en andere landen bij aanwezig zijn. Het Noorse hof deelde donderdag de definitieve gastenlijst.

  Uiteraard zijn haar ouders en broertje Sverre Magnus van de partij. Ook koning Harald en koningin Sonja, van wie Ingrid Alexandra traditionele klederdracht cadeau krijgt, zijn bij de plechtigheid aanwezig. Haar tante Märtha Louise, die eerder dit jaar nog in opspraak kwam vanwege haar relatie met sjamaan Durek Verrett, is er met haar kinderen.

  Eerder was al bevestigd dat de Deense kroonprinses Victoria, een van de peetouders van de prinses, zou komen. Donderdag werd bekend dat ook andere peetouders: koning Felipe van Spanje en kroonprins Frederik van Denemarken naar Noorwegen reizen. Ingrid Alexandra’s andere peetouders zijn haar oma Marit Tjessem en Märtha Louise, die er dus beiden ook bij zijn.

  De geloofsbelijdenis van de lutherse kerk vindt plaats in de kapel van het Koninklijk Paleis, waar de prinses in april 2004 ook is gedoopt. De dienst wordt geleid door Kari Veiteberg, de bisschop van Oslo.

  29 augustus 2019 - 14:24