×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse koning weer aan de slag

  Noorse koning weer aan de slag

  De Noorse koning Harald gaat deze week weer aan de slag. Dat valt in elk geval op te maken uit de op de website van het koningshuis gepubliceerde agenda.


  Vanaf donderdag staan er een aantal audiënties in het Koninklijk Paleis in Oslo op het programma en ook gaat de koning vrijdag naar de zangdag voor scholen in het Concertgebouw van de Noorse hoofdstad.

  Koning Harald (81) meldde zich vorige week ziek vanwege pijn in zijn voet. Kroonprins Haakon nam de regeringstaken over als regent, zoals hij eerder inviel wanneer zijn vader niet in staat was zijn taken uit te voeren.

  Aftreden vanwege het bereiken van een gezegende leeftijd is er voor de Scandinavische vorsten vooralsnog niet bij. De bevolking zou er in Noorwegen, Denemarken en Zweden begrip voor hebben, zo is regelmatig gebleken uit enquêtes maar het trio Harald (81), Margrethe (78) en Carl Gustaf (72) heeft naar eigen zeggen geen plannen in die richting.

  'Dat hoort niet bij onze traditie', verduidelijkte de Deense kroonprins Frederik het standpunt van zijn moeder. Koning Harald zei vorig jaar wel te hopen dat zijn kinderen hem zouden waarschuwen als het echt niet meer ging.

  30 april 2018 - 14:30