Noorse boer wil gezicht van de koning vereeuwigen

Als het aan een Noorse boer ligt, wordt er snel een geschikte rots aangewezen om… het gezicht van koning Harald in uit te houwen! Lees even hoe de boer zo bij z’n idee kwam..

Arvid Mæland is groot fan van het koningshuis. De boer uit Bjerkreim vindt dat de koning momenteel wat weinig aandacht krijgt. Terwijl hij dat wel verdient, omdat hij volgens Arvid erg geliefd is in Noorwegen. Hij heeft het plan opgevat om het gezicht van Harald uit te houwen in een rotswand. Een beetje à la Mount Rushmore in Amerika, met de gezichten van presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln.

De boer wil de koning op deze manier eren en dus wat meer aandacht voor de vorst genereren. Niet geheel toevallig staat de geschikte rots op een stuk land dat van Arvid is. Zijn gemeente steunt het idee en is al helemaal enthousiast over het plan.

Arvid en de gemeente verwachten een grote toeloop van toeristen en belangstellenden als het gezicht van de koning eenmaal is uitgehouwen. Zover is het echter nog lang niet. Eerst moet het budget worden bepaald en verkregen. Arvid schat dat het project 1 en 10 miljoen euro zal kosten. Nogal een ruwe schatting dus.

Overigens heeft het Noorse koningshuis, waaronder dus ook koning Harald, nog helemaal niet gereageerd op de plannen van de boer.

Koning Harald en koningin Sonja op een archieffoto

Finland Anniversary Independence

De boer in kwestie, Arvid Mæland

Boer Arvid

LEES OOK:

Delphine ontmoet nu ook vader Albert

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Cornelius Munkvik