×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noors koningspaar gaat op jubileumreis

  Noors koningspaar gaat op jubileumreis

  Het Noorse koningspaar gaat ter gelegenheid van hun beider tachtigste verjaardag deze zomer op 'jubileumreis'. Het Noorse hof maakte vrijdag bekend dat in de periode 11 tot 14 juni bezoeken worden gebracht aan Hamar, Tingnes, Kapp, Gjøvik, Lillehammer, Kvamsfjellet, Nord-Odal en Kongsvinger.


  Aan het einde van de rondreis door de regio's Hedmark en Oppland is er in Maihaugen in Lillehammer een groot tuinfeest voor zeshonderd genodigden. Het koningspaar maakt de trip deels per auto en deels per boot, zo liet het paleis alvast weten. Het verdere programma moet nog worden uitgewerkt.

  Koning Harald vierde vorige maand zijn tachtigste verjaardag, koningin Sonja wordt in juli zo oud. Er staan dit jaar tal van festiviteiten op de agenda waaronder een groot feest op 10 mei in Oslo, waarbij tal van buitenlandse gasten onder wie koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden verwacht.

  Het Noorse koningspaar maakte vorig jaar ook een reis door eigen land. Aanleiding was toen het zilveren regeringsjubileum van de koning.

  17 maart 2017 - 15:51