×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwjaarsontvangsten in Denemarken

  Koningspaar begroet gasten in 'Borgen'

  Nieuwjaarsontvangsten in Denemarken

  Koningin Margrethe II en prins-gemaal Henrik van Denemarken hebben maandag weer twee nieuwjaarsontvangsten op de agenda staan. De eerste ontvangst was al op Nieuwjaarsdag, toen in het koninklijk paleis Amalienborg in Kopenhagen ook een diner werd gegeven.


  Maandagochtend worden in het paleis vertegenwoordigers van de koninklijke lijfwacht, het Garderegiment Huzaren en de Hoge Raad ontvangen. Aan het einde van de ochtend gaat het koningspaar samen met kroonprins Frederik en kroonprinses Mary naar Christiansborg, het regerings- en parlementsgebouw dat ook koninklijke ontvangstruimten heeft voor de nieuwjaarsreceptie voor het diplomatenkorps en beter bekend staat als 'Borgen'.

  Ook dinsdag heeft het koningspaar nog een nieuwjaarsontvangst. Dan gaan koningin en prins met de gouden koets van Amalienborg naar Christiansborg en terug.

  6 januari 2014 - 10:16