×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe foto van jubilerende Margrethe

  Logo voor feestelijkheden rond 75e verjaardag

  Nieuwe foto van jubilerende Margrethe

  Het Deense hof heeft een logo laten maken voor de viering volgende maand van de 75e verjaardag van koningin Margrethe. Ook is een nieuwe foto van de vorstin vrijgegeven die bij publicaties rond de feestelijkheden kan worden gebruikt.


  Het verjaardagslogo is ontworpen door de graficus Poul Bjørn in samenwerking met Wonderful Copenhagen, dat eerder al betrokken was bij het ontwerp van het logo voor het veertigjarig regeringsjubileum van Margrethe in 2012. De nieuwe foto is gemaakt door Torben Eskerod, zo laat het paleis op de eigen website weten.

  De feestelijkheden voor de verjaardag – op 16 april – beginnen al op 25 maart wanneer Margrethe op Fredensborg Slot een tentoonstelling opent met kleding van haarzelf. Begin april is er een rijtoer en feestavond in Aarhus, waarna het de beurt is aan Kopenhagen om flink uit te pakken rond de verjaardag zelf.

  "Wij Denen houden van verjaardagen", zei Margrethe vorige maand in een gesprek met Nederlandse journalisten. Zeker wanneer het gaat om ronde getallen. "En ja, ook 75", aldus de koningin, die op 17 maart staatsbezoek krijgt van haar petekind koning Willem-Alexander.

  5 maart 2015 - 10:17