×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe brieven van Charles online gezet

  Aandacht voor alternatieve geneeskunde, behoud van platteland en architectuur

  Nieuwe brieven van Charles online gezet

  Een tweede partij brieven van de Britse prins Charles is donderdag online gezet. Het gaat om correspondentie uit 2007 tot en met 2009 tussen de prins en vier ministeries, melden Britse media.


  Ook dit keer is de inhoud van de brieven, ook wel de Black Spider Memos genoemd, niet wereldschokkend. Charles mengt zich onder meer in het publieke debat over alternatieve geneeskunde, behoud van het platteland en architectuur.

  Een van de zeventien brieven is gericht aan toenmalig minister van Volksgezondheid Alan Johnson. Charles stelt onder meer vragen over ziekenhuisvoedsel en financiering van alternatieve medicijnen. ''Het is duidelijk dat dit onderwerp u na aan het hart ligt. Uw bijdrage aan het gaande debat over extra behandelingen is altijd welkom'', aldus Johnson.

  Reactie Clarence House

  Net als vorige keer neemt Charles' secretariaat in Clarence House het op voor de prins. ''De correspondentie toont de betrokkenheid en interesse van de prins voor dit land en de wereld. De prins van Wales snijdt onderwerpen aan van publiek belang en probeert praktische manieren te vinden om deze op de agenda te zetten.''

  Vorige maand werden al 27 brieven gepubliceerd die Charles in 2004 en 2005 stuurde aan premier Tony Blair en ministers in diens regering. Tien jaar vocht de Britse krant The Guardian voor openbaarmaking. Even lang hebben Charles en de regering zich daartegen verzet, maar nadat het hooggerechtshof in het nadeel van de prins van Wales had beslist, werd de correspondentie dan toch openbaar. De inhoud van de brieven bleek echter niet erg schokkend.

  4 juni 2015 - 16:58