Norway Attacks Memorial Ceremony

Moordaanslag koning Harald voorkomen

‘De koning heeft zijn laatste toespraak gehouden.’

Een dertigjarige man had verschillende dreigementen tegen de Noorse koning geuit. In hoger beroep werd hij veroordeeld tot psychiatrische dwangverpleging.

In juni was de man nog vrijgesproken, ook al was duidelijk dat hij schuldig was. Het openbaar ministerie ging in beroep tegen het vonnis.

De man had het niet alleen op de koning voorzien. Hij bedreigde zijn eigen familie, een lokale politiechef en tegen kinderen op de nationale feestdag, als er traditioneel veel kinderoptochten zijn.

‘Ik wil zoveel mogelijk mensen doden en een beetje meer. En tenslotte. De koning heeft zijn laatste toespraak gehouden. Ja, het zal verdomd sadistisch en barbaars zijn’, schreef de hij op 23 maart van dit jaar in een e-mail aan het postkantoor van het Paleis.

De veroordeelde worstelt al jaren met drank, maar wil zich niet laten behandelen. Het Hof houdt er dan ook rekening mee dat het hier niet bij zal blijven: ‘Het feit dat een persoon geestesziek kan zijn, is geen garantie dat de actie niet zal worden uitgevoerd.’

LEES OOK:

LEUK: NIEUWE FOTO’S VAN HARALD VANWEGE VERJAARDAG

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Dagsavisen