×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mette-Marit richt nieuwe bibliotheek in met 850 schoolkinderen

  De kroonprinses is beschermvrouwe van de Noorse bibliotheken

  Mette-Marit richt nieuwe bibliotheek in met 850 schoolkinderen

  Mette-Marit van Noorwegen verplaatste donderdag samen met schoolkinderen uit Oslo zo'n 6000 boeken naar de nieuwe Deichman Bjørvika-bibliotheek.


  De kroonprinses haalde de boeken uit de oude bibliotheek Hammersborg.

  Een nieuw thuis voor de boeken

  Alle 850  kinderen hadden ieder een speciaal rugzakje waarin ze de boeken stopten, waarna ze met zijn allen op de trein stapten. Bij het eindstation werden ze verwelkomd door de prinses, waarna de boeken hun nieuwe thuis kregen.

  LEES OOK:

  Ambassadeur van Noorse Literatuur

  De kroonprinses is beschermvrouwe van de Noorse bibliotheken. Ook is ze een belangrijk ambassadeur van Noorse literatuur in het buitenland, en ging dan ook in oktober naar de Frankfurter Buchmesse met een speciale Literatuurtrein. “Velen van ons hebben ervaren dat literatuur helpt om antwoorden te vinden op de grote vragen van het leven”, zei ze toen in de Duitse media. “Wanneer je leest, leer je veel over de maatschappij, over anderen en over jezelf.”

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus) op

  Bron: ANP. Beeld: Instagram

  17 januari 2020 - 07:41