×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mette-Marit kreeg huishouden niet plasticvrij

  Mette-Marit kreeg huishouden niet plasticvrij

  Het is de Noorse kroonprinses Mette-Marit niet gelukt haar huishouden helemaal plasticvrij te krijgen. Dat vertelde ze aan de Noorse omroep NRK. Met een experiment wilde de royal uitzoeken hoe het is om zonder plastic een huishouden te runnen. 'Maar ik heb gefaald', stelt ze nu.


  Mette-Marit en haar man kroonprins Haakon staan erom bekend betrokken te zijn bij het milieu. Met het experiment wilde het paar die betrokkenheid extra vorm geven. 'Ik vroeg me af waar en wanneer plastic echt noodzakelijk was om te gebruiken', legt de kroonprinses uit.

  Het doel om zo min mogelijk plastic te gebruiken, draaide uit op een teleurstelling. Vooral het weren van plastic bij voedsel en elektronische apparatuur bleek in de praktijk niet haalbaar.

  Hoewel de kroonprinses zegt dat het experiment niet gelukt is, heeft ze wel meer inzicht gekregen in het gebruik van plastic. Met die verkregen inzichten wil Mette-Marit aan de slag gaan. 'We zijn niet perfect, maar het is toch belangrijk om door te gaan en het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken', liet ze weten.

  28 december 2017 - 11:14