×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mette-Marit herdenkt terreuraanslagen

  Noorse kroonprinses bij dienst in Domkerk van Oslo

  Mette-Marit herdenkt terreuraanslagen

  Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen woonde woensdag in de Dom van Oslo een dienst bij om de slachtoffers te herdenken van de terreurdaden van Anders Breivik. Bij de aanslagen kwamen 77 mensen om het leven. Ze worden jaarlijks herdacht.


  De rechts-extremist Breivik liet vier jaar geleden een bom ontploffen bij het regeringscentrum in Oslo. Daarna ging hij naar het eiland Utøya waar hij een bloedbad aanrichtte onder jongeren op een jeugdkamp van de Noorse sociaal-democratische partij. Breivik zit een celstraf van 21 jaar uit.

  Mette-Marit arriveerde bij de Domkirke met bisschop Ole Christian Kvarme die de dienst leidde. Het thema van de dienst was Vrede, gedachten, de toekomst en hoop. Premier Erna Solberg van Noorwegen en voormalig premier Jens Stoltenberg, de huidige secretaris-generaal van de NAVO, waren eveneens bij de herdenkingsdienst aanwezig.

  22 juli 2015 - 16:23