Mary Zwembad 1

Mary kletst even bij aan de zwembadrand

Kroonprinses Mary van Denemarken nam een kijkje bij het zwembad in Helsingor. Haar eigen stichting de Mary Foundation richt zich onder meer op een anti-pestprogramma bij zwemclubs.

De echtgenote van kroonprins Frederik kijkt hoe de jonge zwemmers les krijgen, waterpolo spelen, zwemmen en ze gaat ook gezellig in gesprek met een aantal van hen. Mary heeft een eigen stichting. En een onderdeel van die stichting heet ‘Antibulli’. Misschien herken je er het Engelse woord ‘bully’ wel in. En inderdaad, dit onderdeel heeft als doel pesten tegen te gaan. Specifiek ook binnen sportverenigingen, zoals zwemclubs.

De kinderen lieten Mary ook nog 3 speciaal ingestudeerde zwemoefeningen zien. En zwemleraren en coaches vertelden haar hoe ze het anti-pestprogramma gebruiken om kinderen weerbaarder te maken. Het programma biedt een scala aan concrete adviezen en zwemoefeningen voor de zwemlessen.

Zie jij het ook.. de anders zo vaak op hoe hakken lopende Mary heeft voor deze gelegenheid comfortabele sportschoenen aangetrokken. Niet zo gek ook, want wie wil er nou glibberen en glijden langs de zwembadrand?!

Mary Zwembad 2
Mary Zwembad 3
Mary Zwembad 4

LEES OOK:

Eloise heeft een kamer vol pakketjes

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @detdanskekongehus