Mary en Benedikte bij Tivoli-jubileum

Het wereldberoemde Deense attractiepark Tivoli heeft woensdagavond in Kopenhagen zijn 175e verjaardag gevierd met een galavoorstelling van het New York City Ballet. Eregasten waren kroonprinses Mary en prinses Benedikte, de jongere zus van koningin Margrethe. De koningin zelf moest vanwege haar zomervakantie in Frankrijk het feest aan zich voorbij laten gaan.

Tivoli, gelegen naast het centraal station van Kopenhagen, heeft op 15 augustus 1843 de poorten geopend voor het publiek en is daarmee een van de oudste nog bestaande attractieparken van de wereld. De koninklijke familie behoort sinds jaar en dag tot de vaste bezoekers, mede dankzij de grote concertzaal waar jaarlijks tientallen voorstellingen en gala-avonden worden gegeven.

Koningin Margrethe heeft sinds 2001 al aan tien balletvoorstellingen actief meegewerkt door de kostuums en decors te ontwerpen. Haar bijdrage aan de 175e verjaardag volgt in het najaar met een nieuwe enscenering van de Notenkraker, waarvoor ze in 2012 ook al kostuums en decors ontwierp.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen