Märtha Louise reageert ook boos op zinloze dood George Floyd

Märtha Louise heeft net als veel anderen vol afschuw gereageerd op de dood van de Amerikaanse George Floyd, de ongewapende zwarte man die om het leven kwam door heftig politiegeweld. De Noorse prinses deelde een bericht op Instagram waarin ze schreef dat het geweld moet ophouden.

“Stop!!! Dit gaat al veel te lang door: het vermoorden van onschuldige mannen en vrouwen”, begint Märtha Louise haar bericht. “Wie zijn die Monsters met Vervormde Geloven die denken dat ze het recht hebben om iemand te vermoorden enkel omdat hun huid een ander pigment heeft?”

Märtha is diep geraakt door het nieuws. “Het maakt me ontzettend verdrietig dat wij als mensen niet genoeg zijn ontwikkeld dat we elkaar blijven vermoorden, elkaar naar beneden halen en pijn doen vanwege onze eigen onzekerheden. Wanneer worden we wakker en zien we dat we allemaal op dezelfde manier zijn gemaakt? Dat we allemaal hetzelfde zijn? Wanneer worden we wakker en zien we dat we elkaar kunnen vertrouwen en van elkaar kunnen houden omdat dat is waarvoor we hier op aarde zijn?”

De prinses heeft genoeg van het zinloze geweld. “Hoe veel meer mannen en vrouwen moeten er nog doodgaan, pijn krijgen, worden gepest en worden bedreigd voordat er iets verandert? Wanneer worden we wakker? Stop deze onmenselijkheid!”

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen