Märtha Louise Instagram

Märtha Louise feliciteert haar jarige vader met deze mooie wens

Koning Harald van Noorwegen krijgt het behoorlijk voor zijn kiezen op het gebied van gezondheid. Maar hij was gisteren óók gewoon jarig: 84 jaar! Dochter Märtha Louise deelt via Instagram een liefdevolle boodschap voor haar jarige vader.

De vorst heeft al jaren te kampen met allerlei gezondheidsproblemen, waaronder hartklachten. Afgelopen jaar onderging hij nog een zware hartoperatie. En kortgeleden werd zijn ziekteverlof verlengd, nadat hij een knie-operatie had ondergaan. In de tussentijd – en zo gaat dat al een poosje – neemt zoon en kroonprins Haakon veel van de honneurs waar. Dat gaat van het overnemen van werkbezoeken tot het plaatsvervangend uitspreken van de Noorse variant van de jaarlijkse troonrede.

Gisteren was er ook tijd voor iets vrolijkers, toen was Harald jarig! Hij mocht 84 kaarsjes uitblazen en vierde dat waarschijnlijk thuis, in kleine kring. Los van een kleine serie nieuwe foto’s die het Noorse hof gisteren vrijgaf van de koning, werden over zijn verjaardag geen details gedeeld. Dochter Märtha Louise (49) echter, die staat wat uitgebreider stil bij de verjaring van haar vader. Dat doet ze via Instagram, middels een aandoenlijke boodschap.

“Je bent een volmaakte koning”, schrijft ze onder meer. We vermoeden absoluut dat zij vooral doelt op zijn rol als haar vader. De Noorse royals kunnen het onderling goed vinden en zijn duidelijk blij met elkaar. Afgelopen zomer konden we geweldige foto’s met je delen, van de gezamenlijke vaarvakantie van deze Scandinavische familie. Märtha Louise schrijft verder nog: “Gefeliciteerd met je verjaardag, allerliefste papa van me”, duidelijk een prima band, deze twee!

Märtha Louise Felicitatie Koning Harald Screenshot Instagram Februari 2021

LEES OOK:

Zo reageren Britse royals op breuk met Harry en Meghan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @iam_marthalouise