×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margrethe viert verjaardag weer in Kopenhagen

  Margrethe viert verjaardag weer in Kopenhagen

  Koningin Margrethe viert haar verjaardag dit jaar gewoon weer in Kopenhagen. De Deense vorstin, die 78 wordt, zwaait op 16 april naar het publiek vanaf een balkon van haar woonpaleis Christian IX. Dat heeft het Deense hof bekendgemaakt.


  Vorig jaar vierde Margrethe haar verjaardag op Marselisborg Slot in Aarhus. De verjaardag van de vorstin viel vorig jaar samen met Pasen, die de koninklijke familie doorbracht in Aarhus. Bovendien was de Deense stad vorig jaar Europese hoofdstad van Europa, wat Margrethe deed besluiten haar verjaardag aldaar te vieren.

  Dit jaar vindt de traditionele verjaardagshulde dus weer plaats op het grote plein van paleizencomplex Amalienborg. Voor het eerst zal Margrethe het moeten doen zonder de aanwezigheid van haar man Henrik. Hij stierf op 14 februari. De kinderen en kleinkinderen van Margrethe worden wel verwacht.

  (De dit jaar overleden Henrik van Denemarken)

  20 maart 2018 - 09:50