×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margrethe en Henrik bezoeken Livø

  Koningspaar reist met koninklijk jacht

  Margrethe en Henrik bezoeken Livø

  Het piepkleine Deense eilandje Livø heeft woensdag bezoek gehad van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik. De visite maakte deel uit van de tocht die het paar maakt met het koninklijk schip Dannebrog. Daarbij werden de afgelopen dagen al bezoeken gebracht aan Thyborøn en Ringkøbing.


  Livø is maar 3,2 vierkante kilometer groot en telt slechts 10 vaste bewoners. Het ligt in de Limfjord en is sinds 1977 beschermd natuurgebied. Op het eiland, dat eerder dienst deed als open inrichting voor geestelijk gehandicapte criminelen, zijn zowel heide, als akkers, graslanden, moerassen, bossen en steile kliffen te vinden. Honden en auto’s zijn er verboden. In de zomermaanden is het toegankelijk voor toeristen die met een veerboot naar het eiland worden gebracht.

  Het programma op het eiland was beperkt, met een ontvangst in de haven en daarna een ontmoeting met de vaste bewoners op het ‘stadsplein’. Daarna werd de energiecentrale van het eiland bezocht, waar wordt geprobeerd zonder fossiele brandstoffen te werken. De koningin en prins-gemaal kregen een lunch aangeboden door Natuurbescherming. Het bezoek werd afgesloten met een uitstapje naar de proefvelden van het Vesthimmerlands Museum, waar wordt geëxperimenteerd met de teelt van oude granen en glutenvrije gewassen.

  3 september 2014 - 16:30