×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Madeleine ondersteunt werk Mabel

  Madeleine ondersteunt werk Mabel

  Prinses Mabel heeft voor haar werk voor Girl Not Brides publieke steun gekregen van de Zweedse prinses Madeleine. Die feliciteerde Mabel voor haar inzet in de strijd tegen kindhuwelijken. Madeleine deed dat op haar eigen Facebookpagina die meer dan 850.000 volgers heeft. 'Gefeliciteerd prinses Mabel met je werk om wereldwijd een einde te maken aan kindhuwelijken', schreef Madeleine.


  Zowel prinses Mabel als prinses Madeleine, de jongste dochter van de Zweedse koning Carl Gustaf, woont in Londen. Madeleine is al jaren actief voor de World Childhood Foundation, die door haar moeder koningin Silvia is opgericht.

  Uitgangspunt van de stichting is dat 'alle kinderen recht hebben op een jeugd, veiligheid, geluk, speelsheid en nieuwsgierigheid in het leven en dat alle kinderen recht hebben om op te groeien en zich sociaal en intellectueel te ontwikkelen.' Die doelstelling sluit aan bij de strijd tegen kindhuwelijken. Het als kind trouwen maakt een einde aan de jeugd van een meisje, die meestal ook geen kans meer heeft op onderwijs en ontwikkeling.

  22 maart 2016 - 18:48