Maar liefst 4 huwelijksjubileums in Zweeds koningshuis

De Zweedse royals kunnen er wat van, trouwen in de laatste maand van de lente en de eerste van de zomer. Er zijn 4 royal koppels die hun huwelijksdag binnenkort vieren, al zijn er 2 koppels die 1 dag delen!

Juni is de maand van de liefde. In Zweden in elk geval duidelijk! Binnen de koninklijke familie zijn er de komende dagen 4 jubileums op het vlak van huwelijken. Te beginnen met Madeleine. Het jongste kind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia viert vandaag haar 7de huwelijksdag met echtgenoot Chris (Christopher). Zaterdag is het de beurt aan haar oudere broer Carl Philip en zijn lief Sofia. Zij zijn die dag 5 jaar getrouwd.

Volgende week vrijdag, 19 juni, is het zelfs dubbel feest. Dan zijn koning en koningin Carl Gustaf en Silvia maar liefst 44 jaar getrouwd. En ook oudste dochter (en kroonprinses) Victoria en haar man Daniel vieren hun huwelijksdag: 10 jaar getrouwd. Een leuk weetje over deze juni-huwelijken is het volgende: de theorie gaat dat het de perfecte timing is – en niet alleen qua weer – want de Zweden vieren vlak ervoor de nationale feestdag, op 6 juni. En vlak erna start voor veel mensen de zomervakantie. Slim uitgekiend dus, van deze royals!

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA