×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lijfwacht lost schot op school Ingrid Alexandra

  Leerlingen zijn niet in gevaar geweest'

  Lijfwacht lost schot op school Ingrid Alexandra

  Een lijfwacht van de Noorse prinses Ingrid Alexandra (12) heeft in januari per ongeluk een pistoolschot gelost terwijl hij de prinses bewaakte. Het incident vond plaats op de Internationale School van Oslo, waar de dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit naar school gaat.


  De Noorse publieke omroep NRK kon een politierapport inzien waarin staat dat op maandag 18 januari rond 08.50 uur een schot is afgevuurd in het wachthuisje voor de school in Bærum, iets buiten Oslo. Het eerste lesuur was toen net begonnen. De kogel raakte de muur, maar drong er niet doorheen. Ook raakte niemand gewond. De politie benadrukt dat het schot per ongeluk is afgevuurd en de school laat weten dat geen van de leerlingen op enig moment in gevaar is geweest.

  De zaak is opgepakt door de recherche. Het onderzoek loopt nog altijd, waardoor de politie verder geen commentaar kan geven. Ook het Koninklijk Huis, dat op de hoogte is van de gebeurtenis, wil tegenover NRK geen verdere reactie geven.

  Een vergelijkbaar incident vond in Nederland in december plaats, toen een agente per ongeluk haar dienstwapen had laten liggen op een wc van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, de school van prinses Amalia. Andere leerlingen waarschuwden meteen de vrouw, die zich omdraaide en het pistool alsnog meenam. 'Een ongelukkig moment van onoplettendheid, ze baalt hier enorm van', zei een politiewoordvoerder later. De agente is verder niet bestraft.

  2 maart 2016 - 13:39