×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Öland loopt uit voor jarige Victoria

  Öland loopt uit voor jarige Victoria

  De Zweedse kroonprinses Victoria is ook zaterdag in de watten gelegd. Bij Solliden Slott, de zomerresidentie van de koninklijke familie op vakantie-eiland Öland, werd de vrijdag veertig jaar geworden kroonprinses zaterdagochtend gefeliciteerd door het volk.


  “Het is mooi jullie ook hier te zien vandaag”, zei koning Carl Gustaf toen hij zag dat het publiek massaal op de been was voor zijn jarige dochter. “Ik wil jullie bedanken dat jullie hier met zovelen zijn”, sprak Victoria volgens het Zweedse persbureau TT. “Ik waardeer het enorm dat jullie ervoor hebben gekozen deze dag door te brengen op Solliden.”

  De verjaardag van Victoria werd ook vrijdag al gevierd. De feestelijkheden begonnen in Stockholm, waar de kroonprinses na een Te Deum een rijtoer door de stad maakte. Vrijdagavond was er in Borgholm op Öland een groot concert.

  Veiligheidsmaatregelen

  De kroonprinses, net als haar ouders, man en kinderen gekleed in het lichtblauw, nam zaterdag de tijd om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Victoria kreeg veel bloemen en andere presentjes van het volk. De Zweden die de kroonprinses zaterdag persoonlijk wilden feliciteerden, moesten al vroeg uit de veren. De veiligheidsmaatregelen bij Solliden Slott waren behoorlijk opgeschroefd, merkte Expressen.

  “Dat is vanwege de recente aanslagen”, lichtte hofwoordvoerder Margareta Thorgren toe. “Het zal wat langer duren dan normaal om bij het paleis te komen. Dat is onder meer omdat ook alle tassen worden gecontroleerd.” Ook moesten alle bezoekers langs een metaaldetector en lagen er grote betonblokken op de toegangswegen naar de koninklijke residentie.

  15 juli 2017 - 14:01