Laatste dag voor Frederik en Mary in Sydney

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken hebben een aantal drukke dagen achter de rug in Australië. Ze bezochten door bosbranden vernietigde gebieden en woonden het 40-jarig jubileum van het beroemde Opera House bij. Maandag op hun laatste dag maakten ze hun opwachting in het Sofitel in Sydney om schoenenfabrikant Ecco te onderscheiden met een oorkonde van de Deense exportbranche en het prins Henrik-ereteken.

De onderscheiding gaat naar merken die opmerkelijk presteren in het promoten en verkopen van Deense producten en diensten in het buitenland. De medaille wordt toegekend door een jury met daarin een vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 'We zijn zeer vereerd met deze onderscheiding', zei topman Dieter Kasprzak van de Ecco Group. 'Het zal ons bij Ecco inspireren in ons dagelijks werk.'

Het kroonprinselijk paar was in opperbeste stemming op het kleinschalige evenement. Prins Frederik babbelde er met de Deense ambassadeur en volgens de Australische Marie Claire zag kroonprinses Mary er prachtig uit in haar witte jurk. Hun ontspannenheid stond in schril contrast met de massale politiemacht rondom het hotel en de etiquetteregels. Daarop konden gasten lezen dat ze het kroonprinselijk paar hoffelijk en welgemanierd moesten aanspreken en moesten knikken.