×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Victoria ook naar Sotsji

  Net als prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven

  Kroonprinses Victoria ook naar Sotsji

  Bij de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen op 7 maart in Sotsji laten zich minder bekenden zien dan bij de ouverture van de Spelen enkele weken geleden. Zo ontbreekt het Nederlandse koningspaar bijvoorbeeld, maar de koninklijke familie is met prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven wel vertegenwoordigd.


  In de dagen na de opening komen er nog meer koninklijke toeschouwers naar de Russische plaats. Prins Edward, de graaf van Wessex, is vanaf 11 maart aanwezig, als beschermheer van de Britse Paralympische Associatie. Kroonprinses Victoria van Zweden is op 9 en 10 maart in Sotsji, de Noorse prinses Märtha Louise verblijft er van 10 tot en met 14 maart, zo is de door de hoven bekendgemaakt.

  Kroonprinses Victoria is evenals prinses Margriet lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité. Tijdens de Spelen staat er voor de leden van dat gezelschap, waartoe onder meer ook groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en vorst Albert II van Monaco behoren, in Sotsji ook een gezamenlijke lunch op het programma.

  28 februari 2014 - 13:04