Kroonprinses Victoria ook naar Sotsji

Bij de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen op 7 maart in Sotsji laten zich minder bekenden zien dan bij de ouverture van de Spelen enkele weken geleden. Zo ontbreekt het Nederlandse koningspaar bijvoorbeeld, maar de koninklijke familie is met prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven wel vertegenwoordigd.

In de dagen na de opening komen er nog meer koninklijke toeschouwers naar de Russische plaats. Prins Edward, de graaf van Wessex, is vanaf 11 maart aanwezig, als beschermheer van de Britse Paralympische Associatie. Kroonprinses Victoria van Zweden is op 9 en 10 maart in Sotsji, de Noorse prinses Märtha Louise verblijft er van 10 tot en met 14 maart, zo is de door de hoven bekendgemaakt.

Kroonprinses Victoria is evenals prinses Margriet lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité. Tijdens de Spelen staat er voor de leden van dat gezelschap, waartoe onder meer ook groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en vorst Albert II van Monaco behoren, in Sotsji ook een gezamenlijke lunch op het programma.