×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Mette-Marit: een opstandig kind

  Deense kroonprinses had een zware jeugd

  Kroonprinses Mette-Marit: een opstandig kind

  Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen heeft niet altijd een gemakkelijke jeugd gehad. Vooral in haar tienerjaren ervoer ze veel woede en verdriet, zo onthult de vrouw van kroonprins Haakon in het dinsdag gepresenteerde boek Hjemlandet og andre fortellinger (Vaderland en andere verhalen) waar ze aan meewerkte.

  Mette-Marit vertelt in het boek, waar Noorse media uit citeren, dat ze opgroeide in een gezin dat door velen werd gezien als het ideale plaatje. “We wisten allemaal dat het niet waar was, maar zo zagen we er uit”, aldus de kroonprinses, die daardoor erg opstandig werd. Zelfs zo erg dat ze in het derde jaar van de middelbare school al haar haar afschoor. “Ik ging door een fase waarin ik veel pijn had en dat uitte zich in woede en verdriet.”

  Op 16-jarige leeftijd reisde Mette-Marit naar Australië om daar tot de ontdekking te komen dat ze niet altijd alle verwachtingen waar kan maken. “Ik heb altijd geweten dat ik niet goed ben in verwachtingen”, zegt ze. Dat doet ze ook al een tijd niet meer in haar rol als kroonprinses. “Het is belangrijk om een leven te leiden waar ik achter kan staan en mezelf kan zijn.”

  In het boek van Geir Gulliksen vertellen nog twaalf auteurs over hun ervaringen om Noors te zijn.

  4 september 2019 - 14:04