Mary

Kroonprinses Mary doet mee met potje voetbal

De Deense koonprinses Mary heeft meegedaan aan een potje straatvoetbal. Ze was op bezoek bij een straatfeest in het stadje Rødovre. Daar speelde ze mee met een voetbalwedstrijd tussen de buurtbewoners.

Het straatfeest werd georganiseerd door het initiatief ‘Fantastiska Fodbolfester’ van de Mary Foundation. Met haar stichting wil de prinses samen genieten van het EK en de wedstrijden van het nationale team. De Mary Foundation roept alle Denen op rond de wedstrijden van het nationale elftal feesten te organiseren. In een videoboodschap op Instagram zei Mary eerder dat het na de lange tijd van sociale afstand tijd is om samen te genieten van een voetbalfeest. Volgens de kroonprinses zijn de feesten perfect om samen het nationale team aan te moedigen.

De eerste wedstrijd voor de Denen begon met een grote schrik. De 29-jarige Christian Eriksen zakte tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland vlak voor de rust ineen en werd op het veld minutenlang gereanimeerd. De 29-jarige speler kwam weer bij kennis. “Christian Eriksen is wakker en ligt voor verdere onderzoeken in het Rigshospitalet”, meldde de Deense voetbalbond. De wedstrijd was tijdelijk gestaakt.

LEES OOK:

Beatrix uit ziekenhuis ontslagen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.