×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Mary brengt rouwverwerking onder de aandacht

  Kroonprinses Mary brengt rouwverwerking onder de aandacht

  Kroonprinses Mary van Denemarken heeft dinsdag veel indruk gemaakt met een toespraak bij de opening van het Nationale Rouwcentrum in Kopenhagen. Volgens Billed Bladet liet Mary zich kennen als iemand met veel inzicht in en kennis over rouwverwerking.


  De kroonprinses verloor haar moeder in 1997, ze was toen zelf 25 jaar oud. Haar moeder overleed tijdens een hartoperatie. In haar toespraak refereerde ze aan dat verlies en stond ze stil bij het taboe dat er nog steeds is als het over rouwverwerking gaat.

  In haar speech maakte Mary ook bekend dat ze beschermvrouwe wordt van het rouwcentrum. Ze zei erg blij te zijn dat ze die functie kan vervullen. “Zelfs als we verliezen, mogen we nooit de hoop verliezen dat de vreugde van het leven terug zal komen”, zei de kroonprinses aan het eind van haar toespraak.

  Det Nationale Sorgcenter, zoals het centrum in de Deense hoofdstad heet, is speciaal gericht op hulp bij rouwverwerking. Uit onderzoek blijkt dat een op de tien volwassen Denen ernstig lijdt na het verlies van een dierbare naaste. Het centrum is een soort kenniscentrum dat professionele hulpverleners bijschoolt en adviseert over rouwverwerking.

  30 augustus 2017 - 20:29