×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Haakon opent klimaathuis

  Eerste klimaathuis in Noorwegen wordt eind maart in Oslo geopend

  Kroonprins Haakon opent klimaathuis

  In Noorwegen een primeur, in de wereld zal dit het vierde klimaathuis worden. Het betreft een nieuw gebouw in de Botanische Tuinen van Oslo en zal functioneren als tentoonstellingsruimte.


  De Botanische Tuinen in hoofdstad Oslo hebben al in geen 100 jaar ‘nieuwbouw’ gezien, maar daar komt met het klimaathuis dus verandering in. Het thema is – je raadt het vast en zeker – klimaatverandering en de opening van het huis wordt verricht door kroonprins Haakon.

  Het klimaathuis maakt deel uit van de Universiteit van Oslo en ook het Natuurhistorisch Museum in de stad. Museumdirecteur Tone Lindheim licht toe: “bezoekers kunnen in het huis zien wat de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn, welke oplossingen er zijn en voor welke uitdagingen we staan.”

  LEES OOK:

  Het is niet bekend of Mette-Marit haar man vergezelt bij de opening, ze was in januari bij de opening van een bibliotheek, maar heeft tevens rekening te houden met haar broze gezondheid. Mette-Marit lijdt aan een ernstige longaandoening.

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  3 maart 2020 - 10:30