×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik teleurgesteld in zijn vader

  Kroonprins Frederik teleurgesteld in zijn vader

  Kroonprins Frederik betreurt het besluit van zijn vader prins Henrik om niet naast zijn moeder koningin Margrethe begraven te worden. Dat zei de Deense troonopvolger donderdag tijdens een bezoek aan het Aarhus International Sailing Center.


  “Ik vind het op vele gebieden echt jammer”, zei Frederik tegen de Deense pers. “Meer is er op dit moment niet te zeggen over deze zaak.”

  Frederiks vader Henrik maakte vorige week bekend dat zijn laatste rustplaats niet in de kathedraal van Roskilde zal zijn. De prins breekt daarmee met een zeshonderd jaar oude traditie. Henrik is al jaren ontevreden met zijn titel, in plaats van prins-gemaal had hij koning-consort willen worden.

  Volgens het Deense hof heeft koningin Margrethe zich neergelegd bij het besluit van haar man. Ook de overige leden van de koninklijke familie hebben Henriks opmerkelijke keuze geaccepteerd. “Het is voor ons geen nieuws”, zei Frederiks jongere broer Joachim vrijdag. “Het is precies zoals mijn moeder zei: we zijn er allemaal van op de hoogte. Er valt dus niets meer over te zeggen.”

  10 augustus 2017 - 15:52