Image 46

Kroonprins Frederik schiet dieren neer op Deense televisie

Donderdagavond is de Deense kroonprins Frederik te zien in het programma Nak & Æd. Daarin trekken chef-kok Nikolaj Kirk en bioloog Jørgen Skouboe door Denemarken. Ze gaan op jacht en bereiden in de bossen maaltijden met ingrediënten uit de natuur en hetgeen ze geschoten hebben.

De prins laat Skouboe en Kirk de bossen van het nationaal park Kongernes Nordsjælland zien. In het gebied in het noorden van het land ligt het bos Grib Skov dat bekend is om zijn sikaherten. Het bos grenst aan Arresø, het grootste meer van Denemarken.

De mannen bouwen met z’n drieën een verblijfplek. Daar bereiden de presentatoren een ontbijt voor als ze in de vroege ochtend op jacht gaan. In het programma is te zien hoe Frederik uitleg krijgt over de jacht op de sikaherten. Daarna gaan de drie mannen jagen en het lukt ze om een hert te schieten. Samen met groenten en paddenstoelen die ze in het bos plukken, maken ze hun hoofdmaaltijd. Frederik mag de stukken vlees afblussen met whisky en dat zorgt voor enorme vlammen, tot groot plezier van het drietal. Daarna wordt, onder het genot van een glas wijn, de maaltijd verorberd. Nak & Æd loopt al twaalf seizoenen op de Deense TV. Het programma met Frederik wordt donderdagavond uitgezonden door de publieke tv-zender DR.

LEES OOK:

Prinses Diana blijkt nog steeds populair bij Britse royaltyfans

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.