×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik neemt taak over van overleden vader Henrik

  Kroonprins Frederik neemt taak over van overleden vader Henrik

  Kroonprins Frederik van Denemarken wordt beschermheer van het Rode Kruis. Hij neemt de symbolische functie over van zijn in februari gestorven vader prins Henrik, die ruim zeventien jaar beschermheer van de hulpverleningsorganisatie was.


  Frederik was in het verleden al bij verschillende projecten van het Rode Kruis betrokken. Zo bezocht hij eerder dit jaar het grootste vluchtelingenkamp ter wereld in Bangladesh. Hij was daar om aandacht te vragen voor het werk van het Rode Kruis. Hij ging onder meer langs bij een veldziekenhuis.

  "Ik volg het werk van het Rode Kruis al vele jaren en heb eerder ook projecten in de wereld bezocht", zei Frederik destijds. "Het is belangrijk dat het humanitaire werk van het Rode Kruis wordt gezien en zoveel mogelijk aandacht krijgt. De aanwezigheid van het Rode Kruis speelt een bepalende rol in het leven van veel mensen."

  2 oktober 2018 - 11:11