×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Frederik beschermheer FIDE

  Congres over Europees recht wordt eind mei gehouden

  Kroonprins Frederik beschermheer FIDE

  De Deense kroonprins Frederik is beschermheer van het 26e FIDE congres dat eind mei in Kopenhagen wordt gehouden. Dat heeft het Deense hof bekendgemaakt. In 1978 was Frederiks moeder koningin Margrethe al eens beschermvrouw van het congres.


  FIDE staat voor internationale federatie voor Europees recht. De organisatie waarbij uit de meeste EU-lidstaten nationale verenigingen zijn aangesloten is in 1961 opgericht en houdt eens in de twee jaar een congres. Nederland neemt deel aan FIDE via de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER).

  Dit jaar vormen de constitutionele en institutionele aspecten van de EMU, het Unie-Burgerschap en aanbestedingen binnen de EU de drie thema’s waarover wordt gepraat, zo meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Kroonprins Frederik wil met zijn beschermheerschap de bewustwording over de wetgeving in de Europese Unie versterken, aldus het Deense hof.

  15 januari 2014 - 16:13