×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Sonja viert 80e verjaardag

  Koningin Sonja viert 80e verjaardag

  De Noorse vlag kan uit, want koningin Sonja van Noorwegen viert dinsdag haar tachtigste verjaardag. De Noren kunnen dinsdagmiddag in het koninklijk paleis in Oslo een felicitatieregister tekenen, maar er is ook online de mogelijkheid om de vorstin te feliciteren via de website van het Noorse koningshuis of via Facebook. De felicitaties stromen binnen.


  Dinsdagochtend komen de parlementsvoorzitter, premier Erna Solberg en de voorzitter van het Hooggerechtshof naar het paleis om hun gelukwensen over te brengen. Vervolgens hebben de diplomatieke vertegenwoordigers in Noorwegen anderhalf uur de tijd om hun felicitaties op papier te zetten.

  Op de website van het Noorse koningshuis verscheen ook een nieuwe foto van Sonja. Haar tachtigste verjaardag is eerder dit jaar al uitgebreid gevierd, samen met de tachtigste verjaardag van koning Harald. Dat gebeurde onder meer met een galadiner met buitenlandse koninklijke gasten in het paleis en een door de regering aangeboden diner in de Opera van Oslo. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Mabel waren namens Nederland aanwezig.

  Koningin Sonja opent dinsdag haar eigen kunstmuseum in de voormalige koninklijke stallen op het terrein van het paleis. Aansluitend is er in het paleispark een picknick voor genodigden en 's avonds viert de koninklijke familie de mijlpaal van Sonja nogmaals in Bygdø Kongsgård. Vanaf woensdag de KunstStall open voor het publiek.

  4 juli 2017 - 09:58