×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Sonja opent olie- en gasconferentie

  Noorse koningin bezoekt Stavanger

  Koningin Sonja opent olie- en gasconferentie

  De Noorse koningin Sonja heeft maandagmorgen in Stavanger 's werelds grootste olie-en gasconferentie ONS 2014 officieel geopend. Het thema van de conferentie is dit jaar ‘verandering’. Onder het gehoor van de koningin bevond zich ook de Nederlandse ambassadeur in Noorwegen, Bea ten Tusscher die op Twitter een foto plaatste van Sonja tijdens haar openingstoespraak.


  Na de koningin sprak ook de Nederlandse oud-minister Maria van der Hoeven, in haar nieuwe functie als directeur van het Internationaal Energie Agentschap. Ze stipte de problemen in het Midden-Oosten en Oekraïne aan en het effect die het geweld heeft op de energievoorziening in de wereld. "Er is niet meteen een vervanging voor Russisch gas", aldus Van der Hoeven.

  De Noorse kroonprins Haakon is maandag ook in Stavanger, sinds de jaren zeventig het centrum van de Noorse olie-industrie. Hij brengt een uitgebreid bezoek aan de energiebeurs en neemt deel aan een rondetafelgesprek over 'energie oplossingen voor morgen'. Daarvoor zijn toekomstige leiders van de energie-industrie uitgenodigd.

  25 augustus 2014 - 16:30