×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Sonja kreeg ‘mooiste verjaardagscadeau ooit’

  Koningin Sonja kreeg ‘mooiste verjaardagscadeau ooit’

  Koningin Sonja is nog steeds dolblij met haar eigen tentoonstellingsruimte, de ‘Dronning Sonja KunstStall’. Tijdens een speciale bijeenkomst voor iedereen die aan de Kunststall had bijgedragen, bedankte de koningin voor “het mooiste verjaardagscadeau dat je je kunt voorstellen”.


  Sonja kreeg de KunstStall vorige maand cadeau van haar echtgenoot koning Harald voor haar tachtigste verjaardag. Volgens de koningin zijn de voormalige koninklijke stallen bij het Koninklijk Paleis in Oslo “een echte schatkist voor kunstliefhebbers en bewonderaars van grafische kunst”.

  In de KunstStall zijn twee exposities te bezichtigen. Naast foto’s van koningin Maud zijn er 164 grafische werken van 166 Noorse kunstenaars te zien. Sonja, die zei nooit eerder zo’n grote en diverse verzameling grafische kunst uit Noorwegen te hebben gezien, maakte bekend dat de tentoonstelling wordt opgenomen in de koninklijke collecties. “Zo blijft hij in zijn geheel voor de toekomst behouden”, lichtte de koningin toe. “Met jullie bijdrage hebben jullie dus geschiedenis geschreven!”

  Sonja vertelde ook dat sinds de opening van de KunstStall begin juli er al zo’n 15.000 mensen een kijkje zijn komen nemen. “Dit overtreft al onze verwachtingen!”

  22 augustus 2017 - 18:55