×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Silvia voor bliksembezoek in Polen

  Koningin Silvia voor bliksembezoek in Polen

  Koningin Silvia van Zweden brengt woensdag een bliksembezoek aan Polen. Ze is in de Poolse hoofdstad Warschau om daar de eerste Queen Silvia Nursing Award uit te reiken.


  De naar Silvia vernoemde award bestaat uit een studiebeurs voor ouderenverpleegkundigen. De beurs was een cadeau dat de koningin kreeg voor haar zeventigste verjaardag. “We wilden haar iets van blijvende waarde geven”, licht Karin Lind Mörnesten, CEO van Swedish Care International, toe in Expressen.

  Silvia bekommert zich sinds de jaren tachtig om de zorg voor mensen met dementie en Alzheimer. Haar moeder Alice Sommerlath leed aan de ziekte. In 1996 werd het eerste Silviahemmet (Silvia Huis) geopend in Zweden, 21 jaar later is het een internationale organisatie geworden.

  De Zweedse koningin gaat tijdens haar bliksembezoek aan Polen ook langs bij een tehuis dat zich als eerste in het land een Silviahemmet mag noemen. In de ‘Sylvia Huizen’ wordt dagopvang voor mensen met dementie geregeld. Het personeel krijgt specialistische opleidingen om met de ziekte om te gaan.

  1 maart 2017 - 12:55