×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Silvia geschokt door vluchtelingencrisis

  Het raakt je diep in je hart'

  Koningin Silvia geschokt door vluchtelingencrisis

  De Zweedse koningin Silvia is diep geschokt door de vluchtelingencrisis en de dood van het 3-jarige jongetje Aylan Kurdi. Dat liet ze weten in een interview met de Zweedse krant Göteborgs Posten (GP).


  'Ik heb de beelden gezien en met mij ongetwijfeld vele anderen. Het is iets dat heel dichtbij komt. Je volgt de situatie en hebt erover gelezen in de krant, maar plotseling zie je de foto's van het jongetje en dat raakt je diep in je hart,' zei Silvia tegen GP.

  De 3-jarige Aylan Kurdi vluchtte met zijn familie uit Syrië en stierf tijdens de oversteek van de Middellandse Zee vanuit Turkije. Hij spoelde deze week aan op een Turks strand, waarna een fotografe een serie schokkende foto's maakte van het lichaampje. De serie verspreidde zich razendsnel via de internationale media. Ook de leden van het Zweedse koningshuis hebben de beelden dus gezien.

  Koningin Silvia vertelde tegenover GP dat ze nadenkt over wat de mensen in West-Europa kunnen doen om de vluchtelingen te helpen. Daarbij haalde ze de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan: 'Zij zei iets dat iedereen begrijpt: als we de banken kunnen helpen, kunnen we ook deze vluchtelingen helpen. We weten allemaal dat het een grote financiële belasting is, maar we moeten ons herinneren dat het niet zo lang geleden is dat velen de erbarmelijke omstandigen in Zweden ontvluchtten om een beter leven te zoeken in de Verenigde Staten.' Daarmee verwees Silvia naar de Zweedse emigratiestroom richting Noord-Amerika die in de 19e eeuw plaatsvond.

  De krant GP sprak koningin Silvia tijdens haar bezoek aan Göteborg. Silvia was in de stad aan de Zweedse zuidwestkust voor een conferentie over zorg. Op de site van GP is een filmpje van het gesprek te zien.

  4 september 2015 - 16:28