Koningin Silva: wees attent op kinderen in een onveilige thuisssituatie

Via sociale media heeft de Zweedse koningin Silva om aandacht gevraagd voor kinderen. In een videoboodschap vroeg ze mensen om extra attent te zijn op kinderen die tijdens de coronacrisis het gevaar lopen te worden mishandeld of misbruikt.

‘‘Wanneer kinderen geïsoleerd zijn, neemt het risico op geweld en misbruik toe,’’ laat Silva weten. ‘‘Als kinderen niet naar school kunnen en ook hun andere dagelijkse activiteiten wegvallen, dan verliezen veel kinderen het contact met ‘veilige’ ouderen in hun omgeving.’’ De koningin heeft haar eigen organisatie genaamd World Childhood Foundation waarmee ze zich inzet voor kinderen in kwetsbare situaties.

Silva vroeg mensen om op hun eigen kinderen, maar ook op kinderen in hun omgeving te letten die misschien niet in een veilige thuissituatie verkeren. ‘‘Laat ze weten dat je hen steunt en helpt.’’

De jongste dochter van de koningin, prinses Madeleine, woont in Florida en werkt ook voor de kinderorganisatie. ‘‘We hebben nu hulp nodig om kinderen te beschermen tijdens deze pandemie.’’

Lees ook:

Zo af en toe komt er een stukje info naar buiten over royals die je een regelrechte glimlach bezorgt. Dat is zeker het geval bij het lezen van dit leuke weetje over koningin Elizabeth en haar man, prins Philip.

Aandoenlijk: dit is Elizabeths koosnaampje voor echtgenoot Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen