Koningin Silvia trots op kleindochter en dankbaar voor inzet zorgpersoneel

In een interview met de krant Aftonbladet liet de Zweedse koningin weten dat ze trots was op haar kleindochter prinses Estelle. Ze vertelde dat ze via de computer veel contact heeft met haar kleinkinderen. "Estelle gaat gewoon naar school en doet haar dagelijkse dingen", zegt de koningin over haar oudste kleinkind. "Ze is nu al acht jaar en heeft goed in de gaten wat er aan de hand is." Dat is volgens Silvia een groot verschil met haar andere kleinkinderen. "Die roepen alleen maar ‘hallo oma’."

Silva vertelt dat het pijn doet dat ze haar familie niet kan zien. De 76-jarige koningin kan gelukkig wel goed overweg met Facetime. En dat medium heeft volgens haar ook zo zijn voordelen. Prinses Madeleine woont met haar gezin in Amerika en nu Silvia flink aan het Facetimen is geslagen, heeft ze ook veel meer contact met de familie in Amerika. “Het is natuurlijk niet hetzelfde als elkaar echt zien, maar het is wel heel leuk en gemakkelijk. We kunnen nu onze kleinkinderen in Miami zien buitenspelen.”

In het interview spreekt de koningin ook haar dankbaarheid uit naar mensen die werken in de zorg, maar ook naar vrijwilligers en burgers die allerlei hulpinitiatieven zijn gestart. “En ik hoop dat we, als alles voorbij is, niet vergeten het werk van de zorgmedewerkers te blijven waarderen.”

Lees ook:

Vandaag is het zoontje van Meghan en Harry alweer 1 jaar geworden. Via de Instagram van Save the Children UK is een video gedeeld van de jarige die wordt voorgelezen door zijn moeder Meghan.

Schattig: Meghan deelt een nooit eerder vertoonde homevideo van Archie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen