×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe reikt prijs uit aan oorlogsjournaliste

  Koningin Margrethe reikt prijs uit aan oorlogsjournaliste

  Koningin Margrethe heeft oorlogsjournalist Louise Roug Bokkenheuser woensdag in het zonnetje gezet. De Deense vorstin overhandigde Bokkenheuser een prijs van 50.000 kroon (ruim 67.000 euro).


  Bokkenheuser vond het een ‘enorme eer’ om ontvangen te worden op paleis Christiansborg. “Ik ben heel blij”, zei ze voor aanvang van de ceremonie tegen Billed Bladet. Het was voor de 43-jarige Bokkenheuser de eerste keer dat ze koningin Margrethe ontmoette.

  De correspondent, die in Denemarken werd geboren maar nauwelijks in het land werkt, kreeg de Ebbe Munck Award. Die wordt elk jaar uitgereikt door het Ebbe Munck Memorial Fund. Margrethe is beschermvrouwe van het fonds dat in 1974 werd opgericht ter nagedachtenis aan de Deense journalist Ebbe Munck.

  10 november 2016 - 08:57