×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe herdenkt Slag van Dybbøl

  150 jaar na Deense oorlog met Pruisen en Oostenrijk

  Koningin Margrethe herdenkt Slag van Dybbøl

  De Deense koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik hebben vrijdag een krans gelegd bij de herdenking van de Slag van Dybbøl van 1864. Het was indertijd de beslissende slag in de Tweede Duits-Deense Oorlog.


  De Denen vochten 150 jaar geleden met Pruisen en Oostenrijk over de hertogdommen Sleeswijk en Holstein. De korte oorlog eindigde in een overwinning van Pruisen en Oostenrijk.

  De ambassadeur van Duitsland in Denemarken, Michael Zenner, woonde de herdenking in Sønderborg bij, meldt persbureau DPA. Premier Torsten Albig van de huidige Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein was eveneens aanwezig.

  Margrethe brengt vrijdag ook een bezoek aan een tentoonstelling over de oorlog van 1864, die te zien is in Sønderborg.

  18 april 2014 - 15:14