×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe herdenkt Henrik met medaille

  Koningin Margrethe herdenkt Henrik met medaille

  Het zou vandaag de 84ste verjaardag zijn van prins Henrik van Denemarken. De echtgenoot van koningin Margrethe overleed echter op 13 februari dit jaar. Koningin Margrethe grijpt de geboortedag van Henrik aan om mensen te bedanken.


  Onder meer familieleden en leden van de hofhouding kregen een medaille uitgereikt, ter herinnering aan de prins. Ook ziekenhuispersoneel dat betrokken was bij Henriks behandeling en mensen die bijgedragen hebben aan de uitvaart van de prins krijgen een medaille. Aan de ene zijde staat koningin Margrethe, als koningin van Denemarken, aan de andere zijde het monogram van de prins – een gekroonde H – met zijn geboorte- en sterfdatum. Het is aan veel hoven gebruik om betrokkenen van grote evenementen – zoals kroningen, huwelijk maar ook uitvaarten – met een medaille te bedanken.

  11 juni 2018 - 13:11