×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Margrethe haalt herinneringen op aan Aarhus

  Koningin Margrethe haalt herinneringen op aan Aarhus

  Koningin Margrethe heeft zaterdagavond het officiële startsein gegeven voor de festiviteiten in het kader van Aarhus als Culturele Hoofdstad van Europa. In haar toespraak haalde de Deense vorstin herinneringen op aan de havenstad.


  “Aarhus heeft een bijzonder plekje in mijn hart”, sprak Margrethe. “Ik heb warme herinneringen aan mijn studietijd hier, ruim vijftig jaar geleden.” De koningin zei zich elk jaar te verheugen op haar verblijf op Marselisborg Slot, het slot in de stad waar ze traditiegetrouw de kerstdagen doorbrengt. “En ik kijk elk jaar uit naar de laatste vrijdag van augustus, naar de opening van het Aarhus Festival.”

  Margrethe zei trots te zijn op Aarhus, dat ze ‘haar stad’ noemde. Alle Denen moeten trots zijn op de stad die het komende jaar veel bezoekers uit heel Europa kan verwachten. “Ik heet iedereen welkom en ben blij dat gasten van heinde en verre zich kunnen verheugen op een spannend jaar.”

  Vervolgens verklaarde Margrethe het cultureel jaar voor geopend door een lamp in de vorm van een vikingschip in de lucht te houden. Daarop volgde een vuurwerk- en lichtshow.

  22 januari 2017 - 14:26