Koning van Noorwegen spreekt zijn volk toe over corona

De Noorse koning Harald sprak zondagavond het volk toe, in een speciale tv-uitzending.

Hij noemde angst en onzekerheid in deze tijd van corona. En gaf aan dat we pas aan het begin van de crisis staan. “We bevinden ons in een situatie die zowel onwerkelijk, buitenaards als beangstigend is voor ons allemaal. We herkennen ons dagelijks leven of de wereld om ons heen niet”, aldus de koning.

Een wereldwijd probleem dat om zich heen grijpt: “Noorwegen wordt samen met de rest van de wereld getroffen. Het is nu onze belangrijkste taak om te proberen de dramatische ontwikkelingen te vertragen. Door de bevelen van de autoriteiten op te volgen”, meent Harald. Hij riep op vooral vertrouwen te tonen in de autoriteiten. En zei in gedachten bij de zieken en het verplegend personeel te zijn. Harald sloot zijn toespraak af met de wens: “Tot slot wil ik u eraan herinneren dat iedereen in deze periode wat extra vriendelijkheid nodig heeft. We staan hier samen in.”

Lees ook:

Noorwegen heeft vandaag alle vliegvelden en havens gesloten en gaat strenge controles aan de grens doen. Toeristen in het land mochten tot gisteren nog uitreizen. Harald en zijn vrouw, koningin Sonja, zijn in quarantaine. Dit is uit voorzorg, want zij hebben geen symptomen van corona.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen