×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning van Noorwegen spreekt zijn volk toe over corona

  "We bevinden ons in een situatie die buitenaards en beangstigend is voor ons allemaal"

  Koning van Noorwegen spreekt zijn volk toe over corona

  De Noorse koning Harald sprak zondagavond het volk toe, in een speciale tv-uitzending.


  Hij noemde angst en onzekerheid in deze tijd van corona. En gaf aan dat we pas aan het begin van de crisis staan. “We bevinden ons in een situatie die zowel onwerkelijk, buitenaards als beangstigend is voor ons allemaal. We herkennen ons dagelijks leven of de wereld om ons heen niet”, aldus de koning.

  Een wereldwijd probleem dat om zich heen grijpt: “Noorwegen wordt samen met de rest van de wereld getroffen. Het is nu onze belangrijkste taak om te proberen de dramatische ontwikkelingen te vertragen. Door de bevelen van de autoriteiten op te volgen”, meent Harald. Hij riep op vooral vertrouwen te tonen in de autoriteiten. En zei in gedachten bij de zieken en het verplegend personeel te zijn. Harald sloot zijn toespraak af met de wens: “Tot slot wil ik u eraan herinneren dat iedereen in deze periode wat extra vriendelijkheid nodig heeft. We staan hier samen in.”

  Lees ook:

  Noorwegen heeft vandaag alle vliegvelden en havens gesloten en gaat strenge controles aan de grens doen. Toeristen in het land mochten tot gisteren nog uitreizen. Harald en zijn vrouw, koningin Sonja, zijn in quarantaine. Dit is uit voorzorg, want zij hebben geen symptomen van corona.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  16 maart 2020 - 11:13