×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald onder druk gezet door klimaatactivisten

  Een olieproject dat bijdraagt aan klimaatcrisis

  Koning Harald onder druk gezet door klimaatactivisten

  Koning Harald zal dinsdag niet deelnemen aan de opening van het Johan Sverdrup-veld.


  De Noorse vorst heeft vanwege de “recente spanningen” rond het grote olieveld in de Noordzee besloten verstek te laten gaan. Dat maakte het Noorse hof maandag bekend.

  De koning kreeg kritiek van klimaatactivisten en politici toen was onthuld dat hij het veld zou openen. Volgens de Noorse groene partij is de opening niet iets om te vieren. Waardoor Harald onder druk was gezet om “een olieproject te steunen dat enorm bijdraagt aan de klimaatcrisis”. Energiebedrijf Equinor ASA stelt juist dat de olie op een meer milieubewuste wijze zal gewonnen zijn en een zeer lage uitstoot heeft.

  Het Johan Sverdrup-veld is sinds afgelopen oktober in gebruik. Dagelijks willen er zo’n 350.000 vaten geproduceerd.

  6 januari 2020 - 16:23