Tweede Dag Van Koninklijk Bezoek Dubai

Koning Harald nog op krukken als hij W.A. en Máxima ontvangt

Deze week staat alweer een bezoek aan het buitenland op de rol voor Willem-Alexander en Máxima. Ze trekken naar Noorwegen, waar koning Harald en koningin Sonja hen persoonlijk zullen rondleiden. Dat moet alleen wel op een ietwat aangepast tempo.

Het staatsbezoek staat gepland voor morgen (dinsdag) tot en met donderdag. Het zal zich concentreren in en om Oslo en Trondheim. Koning Harald van Noorwegen is de persoonlijke gastheer van ons koningspaar gedurende de eerste 2 dagen. Een en ander zal ongetwijfeld wat ‘kalmer’ verlopen dan het paar gewend is. Harald loopt namelijk nog steeds met krukken.

Een overblijfsel van de knieoperatie die hij vorig jaar onderging. In diezelfde periode werd de Noorse koning ook nog aan zijn hart geopereerd. Eigenlijk stond het staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Noorwegen voor die tijd gepland, maar dat ging door de coronacrisis al niet door. Achteraf bekeken kwam dat een stuk beter uit voor Harald, die uiteraard moest herstellen van de ingrepen.

De agenda van het staatsbezoek dat morgen dus begint is dermate aangepast dat het voor Harald (84) goed haalbaar blijft. De eerste dagen zijn niet volgepland. Wat (wel) onder meer op het programma staat, zijn een welkomstceremonie, een staatsbanket, een bezoek aan de premier en een concert dat Willem-Alexander en Máxima in het gloednieuwe Munch-museum aanbieden aan hun gastkoningspaar.

Beatrix bracht als koningin ook 2 x een staatsbezoek aan Noorwegen. Deze enorm leuke ’throwback’ deelde ons koningshuis daar vanochtend van:

LEES OOK:

Zien: nieuwe foto van Luxemburgse Louis en zijn verloofde

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld ANP, Instagram @koninklijkhuis