×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Harald geschokt door grote brand

  Onze gedachten gaan uit naar de velen die hun huis verloren'

  Koning Harald geschokt door grote brand

  Koning Harald van Noorwegen heeft geschokt gereageerd op de enorme brand in het dorpje Lærdalsøyri. De vuurzee legde tientallen woningen in as en tientallen inwoners liepen verwondingen op.


  'Het vuur dat Lærdal 's nachts verwoestte, raakt ons allemaal. De gedachten van de koninklijke familie en mij gaan gaan in de eerste plaats naar de velen die hun huizen en banen hebben verloren en naar degenen die gewond zijn geraakt. Ik wil ook een woord van grote dank richten aan aan de diensten en vrijwilligers, die sinds de brand uitbrak hard hebben gewerkt, om de situatie onder controle te krijgen. Mijn dank gaat ook uit naar al diegenen die er nu de slachtoffers van de grote brand beschermen en verzorgen,' aldus de koning. De brand heeft zondag het historische Noorse dorpje Lærdalsøyri in de as gelegd. Tientallen van de beroemde houten huizen van het plaatsje, die door Unesco als werelderfgoed zijn aangemerkt, zijn volgens de Noorse publieke omroep NRK verloren gegaan. De metershoge vlammen zouden al zeker dertig monumentale huizen en winkels hebben verwoest. Het centrum van het dorp is ontruimd en tientallen inwoners zijn met verwondingen en ademhalingsproblemen in het ziekenhuis opgenomen, zo meldden de Noorse media.

  19 januari 2014 - 20:06